Beste vrienden en vriendinnen van het Hotel Healing centre House of Life Abydos – Hathor Healing Reizen – Foundation House of Life,

De zomer dient zich aan, de natuur staat in volle bloei. Er ligt een inspirerend half jaar achter ons waarin de twee opleidingsreizen Ancient Egyptian Healing I – II – III in januari en april en de reis “ In de voetsporen van de oude Egyptenaren” in maart j.l. voor bijzondere ervaringen hebben gezorgd. Steeds maar weer blijkt hoe diep Egypte met haar prachtige tempels en krachtplekken onze ziel kan raken en een proces in gang zet die uniek te noemen is. Dat het verblijf in het House of Life daar ook aan heeft bijgedragen is een fijne gedachte.

Ancien Egyptian Healing I – II – III

De opleiding Ancient Egyptian Healing wordt de komende tijd ieder seizoen aangeboden en staat onder leiding van Horus en Yvon/Aset. Heb je vragen of interesse om een interessant en uniek spiritueel ontwikkelingsproces in te gaan die jou opleidt tot healer of wil je de opleiding doen voor je eigen persoonlijke ontwikkeling, neem dan contact op met Yvon. info@hathorreizen.info

De volgende twee opleidingsreizen in 2016 staan gepland van 23 juli t/m/ 13 augustus en 9 t/m 30 november.

In 2017 staan de opleidingsreizen gepland van 10 t/m 31 januari – 20 april t/m 11 mei – zomerweken 14 juli t/m 10 augustus – 9 t/m 30 november. ( voorlopige datums)

In de volgende reviews zijn de ervaringen van Annelies en Nicole opgenomen:

Review door Annelies:

‘Afgelopen Jan. 2016 ben ik met Yvon/Aset mee geweest naar Abydos voor de opleidingsreis Ancient Egyptian Healing course II. Het was héérlijk!

Er zijn eigenlijk geen goede woorden voor om uit te leggen wat je ervaart tijdens zo’n reis. Naast de vele dagen die wij hebben doorgebracht in het House of Life in Abydos – een heel mooi en fijn hotel en healing centrum, welke als een thuis voelt met alle lieve mensen die ons daar altijd met een warm Hart ontvangen – hebben wij diverse ancient sites bezocht waaronder b.v. Valley of te Kings, Tel El Amarna, het Land van Akhenaten, en nog veel meer bijzondere plaatsen, wat iedere keer een prachtige ervaring was.

De begeleiding van Yvon, echt een vrouw met een Gouden Hart en beide benen stevig op de grond, heb ik als zo heel liefdevol ervaren. Ieder moment dat ik geraakt werd of vragen had was zij er met een invoelend luisterend oor of met haar liefdevol en troostend Hart. Samen met Horus, een man met een Gouden Hart en een kennis die je niet veel tegen komt,begeleidde zij mij in mijn proces, en nog steeds. Ik heb dit als zeer verrijkend ervaren en voel me dankbaar dat wij op elkaars weg zijn gekomen. Ik voel dat ik meer in mijn eigen Kracht terug kom.

In Abydos; de Tempel van Seti, het duizenden jaar oude Osirion achter de Tempel….uren heb ik er doorgebracht…heilig…sereen…thuis…heerlijk.

Er zijn geen goede woorden om uit te drukken hoe alles voelt. Dit is iets wat ieder in het Hart ervaart. Ik voel me dankbaar dat ik in de gelegenheid mag zijn dit alles te ervaren.

Ik kijk uit naar onze volgende reis; deel 3 van de Ancient Egyptian Healing course….naar wat er dan op mijn weg mag gaan komen.

In ieder geval Yvon/Aset, Horus en alle lieve mensen van het House of Life in Abydos. Dat zit alvast goed!

Jullie zijn voor altijd in mijn Hart. Eén familie ♡ Nogmaals dank voor jullie allemaal; Yvon, Horus, Taher, Adam, Hamdey Mamdour en Tarek. Tot gauw! Veel liefs voor jullie ♡ Annelies’

Review door Nicole:

In april / mei j.l. heb ik deel I van de opleiding tot Ancient Egyptian Healer gevolg. Het is vooral een innerlijk proces, wat door iedereen anders ervaren zal worden. Het is voor mij een geweldige tijd in Abydos geweest. Vooral de liefdevolle ondersteuning van Horus en Aset hebben me diep geraakt. Zij hebben ervoor gezorgd dat ik me liefdevol omhuld voelde, waardoor ik ruimte durfde te geven aan alles wat er op dat moment was. Ik voelde me volledig gezien en geaccepteerd.

Ook het steeds weer in de tempel zijn, heeft me veel gebracht. Nu terug in Nederland voel ik, dat deze weken in Abydos heling hebben gebracht. Lieve groet, Nicole

Zandhealing & Retraite

De zomerweken komen eraan. De periode in het jaar waarin de zandhealingen kunnen worden gegeven. Een heel speciaal proces om te mogen begeleiden. Mensen die de afgelopen jaren een zandhealing hebben ondergaan weten hoe speciaal die ervaring is. De ka die bij ons fysieke lichaam hoort wordt letterlijk even aan de aarde toevertrouwd en zoals de aarde ons steeds weer laat zien, is haar transformerende kracht enorm. De Ba, ons Zielen Licht krijgt daardoor ruimte en kan letterlijk in kracht en Licht groeien…..

Review door Lettie Gerber:

Hathor Zandhealing kuur Abydos 2015 Lettie Gerber

Mijn leven heeft zich gekenmerkt door de zoektocht hoe mijn jeugdervaringen als domineesdochter en opgegroeid met strenge en dogmatische leefregels waar ik aan moest voldoen, te transformeren naar een leven van onafhankelijkheid en een leven zonder hel en verdoemenis. Een proces wat uiteindelijk leidde naar een leven als kunstenares en een reiki praktijk. Een intens proces van inmiddels al een heel leven.

Vorig jaar voelde ik dat ik naar Egypte “moest”. Zoals altijd word ik naar de juiste plaats geleid en kwam ik terecht op de website van Hathor Healing Reizen en het House of Life.

Daar las ik verschillende mogelijkheden, de zandhealingen spraken me wel aan! Dus boekte ik zo snel mogelijk, en het lukte allemaal. Ik kon half juli een zandhealingkuur ondergaan.

In Abydos aangekomen merkte ik dat de energie van Egypte, en Abydos “boven op me viel”. Het gegeven dat ik mijn hele leven al geen diepte had ik gezien, speelde me opeens parten. Het werd lastig om trappen te lopen, enz. enz. De eerste dag het prachtige hotel verkend: met een zwembad, een geweldige hotelaccommodatie met ook een healing afdeling en natuurlijk de eetzaal.

Ook de tweede en derde dag werden besteed aan acclimatiseren, reinigen en voetbaden, etc. De vierde dag gingen we naar de tempel. Ik werd geweldig ondersteund door Yvon en dat was ook wel nodig. Al die dagen en nachten waren er verhelderende dromen, gesprekken met Yvon en meditaties. Op de 5e dag volgde de eerste zandhealing. Er werd een kuil gegraven in de woestijn, en daar kon ik in. Zorgvuldig werd ik bedekt met zand, een paraplu boven m’n hoofd. Wat een ervaring.

Na 3 kwartier of een uur werd ik er weer uit geholpen, en dronk ik de reinigende thee. Kapot was ik !!! Gelukkig waren er genoeg helpende handen om me naar de auto te brengen. De volgende dag volgde dezelfde procedure; gelukkig ging dat allemaal al wat gemakkelijker. Ook weer veel slapen, en verhelderende dromen. De dag daarna weer geneeskrachtige baden, met oliën. Ook daarin gebeurde veel.

Tijdens de derde zandhealing kon ik mijn ka in het zand laten verdwijnen. Toen verscheen voor mijn geestesoog een piramide, waar ik in ging. Ik ging naar beneden, en kwam aan bij een rivier. Naar de overkant werd ik begeleid door een “zwarte hond”, bij nader inzien Anubis.

Zo leerde ik langzamerhand onderscheid maken tussen Ka en Ba. Soms kon ik die woorden niet meer horen, wat veel zegt over mijn weerstanden, die zeker ook te maken hebben met mijn godsdienstige opvoeding. Ook in meditaties hoorde ik soms hetzelfde als de gebeden die in de kerk werden uitgesproken, wat enorm veel weerstand bij mij opleverde. Daar afstand van nemen was en is soms best lastig.

Tijdens de vierde zandhealing ging ik weer verder op mijn reis in mij zelf. De beelden waren veelzeggend en bemoedigend, een weg met twee engelen aan mijn zijde die mij begeleidden. De volgende dag het lied “Moedig sla ik dus de ogen, naar het onbekende land”. Weer een christelijk lied, maar daar heb ik al geen moeite meer mee……

Vooral door Yvon/Aset werd geweldig goed voor me gezorgd. Iets wat ik heel mijn leven nog niet had ervaren, en vooral, had kunnen toelaten …….Inmiddels heb ik de Zevendaagse-cursus “ In de voetsporen van de oude Egyptenaren, hoe zij heelden en onderwezen” bij Yvon achter de rug, en daar hoorde ook een reis naar Egypte bij.

De Ba en de Ka

De Ba en de Ka zijn voor de meeste mensen onbekende begrippen. Voor de oude Egyptenaren waren het  levende krachten en energieën, spirits die rondom en in de persoon leefden en de persoonlijkheid van iemand hier op aarde vormden. Dit tezamen met nog veel meer ‘spirits’ want elk orgaan of onderdeel van het fysieke lichaam putte volgens de oude Egyptenaren haar kracht uit en werd aangestuurd door een eigen spirit. Een mensbeeld dat niet eenvoudig met onze westerse kijk op de ontwikkeling van de mens kan worden vergeleken omdat dan de essentie verloren gaat. Het House of Life is juist daarvoor opgericht om die oude unieke kennis te behouden, die essentie te bestuderen en  vast te leggen om het uit te dragen.

Het is o.a. deze kennis die Omm Sety aan Horus heeft doorgegeven en die hij op zijn beurt weer heeft doorgegeven aan Yvon/Aset. Dat Horus nog veel meer kennis in zich mee draagt die voor de toekomst  niet verloren mag gaan is duidelijk. De komende jaren hopen we deze kennis vast te leggen en uit te dragen in o.a. de opleiding Ancient Egyptian Healing. Daarmee wordt het Healing centre House of Life verder tot ontwikkeling gebracht. Met het gereed komen van het House of Life de volgende grote opdracht waaraan gewerkt gaat worden.

Het komende reisprogramma:

Voor het komende half jaar staan twee nieuwe boeiende reizen op het programma, de vrouwenreis ‘Egypt, roots of the Goddess’ en de James Wanless Voyager Tarot Egypt reis.

‘Egypt, roots of the Goddess’ 13 t/m 26 oktober

‘Egypt, roots of the Goddess’ is een reis onder leiding van Yvon en dochter Madelinde. Het belooft een bijzondere reis te worden waarin we ons verdiepen in de kracht van het vrouwelijk principe…….niets is sterker dan de scheppende en vrouwelijke oerkracht.

Het oude Egypte is doordrongen van deze kennis en deze wijsheid. Het opnieuw in aanraking komen met de scheppende oerkracht in ons vrouwen zorgt voor veel creativiteit en opent vele nieuwe wegen in ons. Dit proces gaan we samen aan. We gaan begrijpen wat die oerkracht is, we gaan het voelen en geven het namen. We gaan begrijpen wat het echte zusterschap is en we gaan begrijpen hoe Isis en Nepthis dit ‘leefden’. We gaan vanuit de diepte begrijpen hoe kwetsbaar en tegelijkertijd onaantastbaar de scheppende kracht van vrouwen is. Ben jij erbij om dit samen met ons te beleven en te vieren klik dan snel op de volgende link om het reisprogramma te lezen:

“Egypt, roots of the Goddess”

‘De James Wanless Voyager Tarot Egypt reis’ 7 t/m 21 december

De James Wanless Voyager Tarot Egypt reis die James samen met Yvon onderneemt belooft een zeer inspirerende reis te worden. Dit kan niet anders met wereldcoach van formaat James Wanless en de diepe verbondenheid die Yvon heeft met het oude Egypte. Tijdens deze reis zullen James en Yvon geïnspireerd door ieders unieke achtergrond, de deelnemers meenemen naar de diepere lagen van ons bewustzijn. Lagen die verbonden zijn met oude kennis die we terug vinden in spirituele tradities als die van Egypte, Tibet, Noord en Zuid Amerika en India en de basis vormen van de Voyager Tarot deck.

Tijdens deze reis en tijdens het verblijf in het House of Life zal James in de vorm van sharings en masterclasses de deelnemer op uitnodigende wijze inspireren hoe de Voyager Tarot in het dagelijks leven te gebruiken en hoe we ons creatieve brein kunnen inzetten om te creëren. Hoe we onze handelingen in het dagelijkse leven zo kunnen inzetten dat ons leven afgestemd raakt op een leven dat we ons wensen en we willen leiden.

Yvon zal daarin haar kennis en verbinding met het oude Egypte inzetten waardoor een dieper begrip en een diepere verbinding met de Voyager Tarot en de Egyptische symbolieken die James in dit spel heeft gebruikt ontstaat en daarmee innerlijke poorten worden geopend. Wil je meer weten over deze reis klik dan op de volgende link:

“James Wanless Voyager Tarot Egypt reis” 

Retraite verblijf “Non dualiteit in het oude Egypte” 20 t/m 29 oktober door Erica Rijnsburger en Henk van der Eng.

Met veel genoegen verwelkomen we Erica Rijnsburger en Henk van der Eng die in oktober in het House of Life de retraite ‘Non-dualiteit in het oude Egypte’ verzorgen. We wensen Erica en Henk een succesvolle retraite in Egypte en het House of Life toe. Alle informatie daarover vind je door op de volgende link te klikken:

“Non dualiteit in het oude Egypte”

Foundation House of Life:

Op dit moment ligt de zevende editie van De week van Abydos in Nederland achter ons. De aanmeldingen om te verblijven in de natuurtuin van Sjef en Yvon Taken en de deelname aan de diverse workshops op basis van vrije giften is een groot succes geworden. We kunnen trots zijn dat op dit moment een bedrag van ruim € 3500, – op de bankrekening staat. Dit alles ten bate van de foundation die daarmee voor het zevende jaar het Foundation House of Life onderwijsproject kan bekostigen.

Heb je deze week niet kunnen bezoeken maar zou je wel de foundation willen steunen, elke gift is meer dan welkom op bankrekening: Stichting Foundation House of Life Nederland

Rabobank: NL94RABO 0111398886 – BIC: RABONL2U

Voor een vrolijke terugblik op De week van Abydos 2016 verwijzen we u graag naar: Vrolijke terugblik Week van Abydos 2016   

Voor meer informatie over de doelstellingen van de Foundation House of Life zie:

Doelstellingen Foundation House of Life Abydos

Namens de Foundation House of Life Abydos onze hartelijke dank!!

Veiligheid in Egypte

Egypte voelt op dit moment stabiel en georganiseerd. Natuurlijk kampt het land nog met grote problemen. De dramatische terugloop van het toerisme heeft voor grote werkloosheid gezorgd. Hotels hebben noodgedwongen hun deuren moeten sluiten. Toch is voelbaar dat de Egyptenaren van deze schok zijn bekomen en weer in hun eigen kracht zijn gaan staan. Egypte is altijd een land geweest dat zich kan aanpassen aan grote veranderingen.

De afgelopen drie reizen door Egypte waren hele prettige reizen, weliswaar met een politie escorte maar zonder meer veilig en prettig. Egypte heeft ten aanzien van het toerisme een eigen politie eenheid die te herkennen is aan de witte uniformen die zij dragen. Al jaren voert de overheid het beleid dat toeristen onder escorte van plaats naar plaats worden begeleidt. Zo ook de reizen die het afgelopen half jaar plaats vonden. We kunnen niets anders zeggen dan dat deze begeleiding goed en prettig was.

Daarmee zijn we alweer aan het einde gekomen van deze nieuwsbrief. We wensen iedereen een prachtige zomer toe en we hopen velen onder jullie in de toekomst in Egypte maar vooral in het House of Life te ontmoeten…….alle medewerkers kijken daar naar uit!

Waar we ook verblijven op de wereld, ‘We are all connected”….

Email adressen:

Vragen en algemene informatie: info@houseoflife.info

Boekingen en reserveringen: booking@houseoflife.info

Informatie over de opleiding Ancient Egyptian Healing I – II – III: info@hathorreizen.info

Boekingen reizen en verdere informatie over reisprogramma’s: info@hathorreizen.info

Boekingen via Jasmin Travel morsheabydos@gmail.com

Namens iedereen die ik in deze nieuwsbrief vertegenwoordig – het House of Life – de Foundation House of Life – de Flower of Life en tenslotte Hathor Healing Reizen.

In liefde verbonden, Yvon/Aset