Beste vrienden van het House of Life en Foundation House of Life,

Het is al enige tijd geleden dat de laatste nieuwsbrief is verschenen. De reden voor deze stilte komt omdat achter de schermen aan de nieuwe House of Life website wordt gewerkt. We hadden gehoopt deze nu al te kunnen presenteren maar de geheel nieuwe structuur van de website vraagt om veel aanpassingen en herschrijvingen van de teksten. Omdat we dringend iets mee willen delen hebben we besloten deze nieuwsbrief toch nog op de oude House of Life website te plaatsen.

Foundation House of Life:

Wat we graag met jullie willen delen is het volgende. Zoals velen van jullie weten is in 2010 in Nederland de onafhankelijke stichting Foundation House of Life Abydos opgericht met als doel sociaal culturele projecten in het dorp Abydos te realiseren. Daarmee ondersteunt zij in actieve zin het Hotel Healing centre House of Life in haar doelstelling om voor het dorp Abydos van betekenis te willen zijn.

Sinds 2010 financiert de Foundation jaarlijks het onderwijsproject en heeft het in de afgelopen jaren diverse persoonlijke hulpverleningsprojecten ten bate van de inwoners van Abydos ondersteund. In 2013 is zelfs door toedoen van de Foundation de kleuterschool van Abydos voltooid.

Het Foundation onderwijsproject houdt in dat dertig kinderen uit arme families ondersteunt worden in alles wat zij nodig hebben gedurende het schooljaar zoals het schooluniform, sportkleding, vrije tijdskleding en leermateriaal.

De Foundation probeert via donateurs en jaarlijkse activiteiten dit project te financieren. Zeven jaar lang is dit gedaan door in Nederland in juni De Week van Abydos te organiseren. Een week lang activiteiten, lezingen en workshops waaraan de bezoeker kon deelnemen op basis van een vrije gift.

Na zeven jaar willen we graag een nieuwe koers gaan varen. We zouden heel graag vaste donateurs willen werven die maandelijks of per kwartaal of eens per jaar een bedrag willen doneren zodat we weten over welk bedrag we kunnen beschikken en er zelfs ook andere wensen gerealiseerd kunnen worden. Al jaren staat namelijk op het wenslijstje om tijdens de zomerweken in Abydos zelf De kinderweek van Abydos te organiseren!!! Niet een activiteitenweek om geld in te zamelen maar een activiteitenweek om de kinderen van Abydos kennis te laten maken met muziek – dans en theater omdat het prachtige en Universele mediums zijn die de sociale en emotionele ontwikkeling van kinderen stimuleren en ondersteunen. Het geeft kinderen de kans om goede en nieuwe ervaringen over zichzelf en met elkaar op te doen. Dit laatste is wellicht nu nog te vroeg maar wie niet wenst zal niet wagen en wie niet waagt zal nooit winnen!

Om het onderwijs project in september te kunnen bekostigen is € 3000, – nodig. Op dit moment hebben wij dankzij een aantal vaste donateurs al de beschikking over bijna € 1000, – . We zijn daar heel blij mee! Gaat u ons ook helpen zodat we Samen het onderwijsproject 2017 – 2018 kunnen financieren? Dit zou geweldig zijn!!

Door op het inschrijfformulier te klikken vindt u alle gegevens hoe u onze donateur kunt worden en kunt u nu al uw gift doneren. Onze hartelijke dank!!

We willen graag iets terug doen voor u als donateur!

Graag willen wij dan als Foundation iets voor u als donateur terug doen en bieden we onze donateurs een speciale verwendag aan. Deze donateurs verwendag wordt georganiseerd op zaterdag 24 juni in de natuurtuin van Sjef en Yvon Taken in het Gelderse Ruurlo. Dus heeft u ons ooit ondersteund en wilt u dit in de toekomst graag blijven doen, dan bent u van harte welkom om elkaar op zaterdag 24 juni in de natuurtuin van de familie Taken ( weer ) te ontmoeten. Het volledige programma volgt binnenkort.

Afscheid van Miryam Droop en Ineke van Sterkenburg.

De donateurs verwendag zal tevens de laatste activiteit zijn voor Miryam en Ineke als Foundation bestuursleden. Tijdens de verwendag zullen we afscheid van hen nemen.

Sinds de oprichting van de Foundation in 2010 zijn zij betrokken geweest om de doelstellingen van de Foundation te realiseren. Samen hebben we dit met met hart en ziel en vol liefde voor het House of Life en het dorp Abydos gedaan en is de regenboogbrug tussen Nederland en Egypte tot stand gekomen. 

Het Foundation bestuur, Egypte Mohammed Abdelmotagally, Nederland: Miryam Droop, Ineke van Sterrenburg, Yvon Taken

 

 

 

Comments are closed.