Behandelingen en kuren

De oude Egyptenaren waren op de hoogte en hadden veel kennis van medicinale kruiden. Even zozeer wisten zij welke kwaliteiten de pure etherische oliën bezaten en deze oliën werden dan ook als heilig beschouwd. In het Healingcentrum House of Life wordt gewerkt met de oude kennis van deze medicinale kruiden en de oude kennis van deze pure oliën. Er worden behandelingen op het gebied van lichaam massages, voetbaden en kruiden aangeboden.

Tevens worden er behandelingen aangeboden ter verlichting en verbetering van klachten op het gebied van reumatische aandoeningen, spierklachten en overgewicht. Deze kuur wordt gegeven in de maanden juni, juli en augustus. Het bestaat uit een behandeling waarbij gedurende drie tot zeven dagen naar een speciaal gebied in de woestijn van Abydos wordt gegaan en waarbij het lichaam in de namiddag voor korte tijd in het zand begraven wordt. De warmte in combinatie met de speciale samenstelling van het woestijnzand zet een diepe reiniging in gang op fysiek gebied maar zeer zeker ook mentaal en spiritueel. Hoe een zandhealing er precies uit ziet kunt u lezen in de volgende informatie:

Olien

Zandhealingen in de woestijn van Abydos

Zand healingen zijn begravingen in het warme woestijnzand en is een healing methode die stamt uit lang vervlogen oude Egyptische tijden. De persoon wordt horizontaal begraven en geheel bedekt met het door de zon opgewarmde woestijn zand, alleen het hoofd blijft vrij. Het kan alleen gedaan worden met woestijn zand van een bepaalde samenstelling. Dit zand vind je o.a. in Abydos maar ook in andere woestijngebieden in Egypte.

Zandhealingen kunnen alleen gegeven worden in de maanden juni – juli en augustus omdat dan de zon op ‘n sterks is en het zand tot in de diepte verwarmd wordt.

De zandhealing is vooral een oude remedie tegen lichamelijke klachten op het gebied van spierklachten, artrose, reumatische aandoeningen en overgewicht. Daarnaast heeft het een hele mooie bijkomstigheid dat het een zeer bijzonder individueel spiritueel proces in gang zet want begraven worden in het zand is al een belevenis op zich met een krachtige uitwerking op de diepere lagen van onze psyche en de spirit van de mens.

Het tijdelijk niet kunnen bewegen van je ledematen, je omhult voelen door het warme zand kunnen lichamelijke sensaties en innerlijke beelden oproepen. Deze beelden staan altijd in verbinding met individuele thema’s. Om die reden zijn we altijd in de buurt, al is het alleen al om een vervelende vlieg weg te jagen, een gezicht te deppen en een lied te zingen om af te leiden. Anderzijds zijn we er om te ondersteunen, naar ervaringen te luisteren en zitten we soms met pen en papier naast de persoon om de bijzondere beelden en ervaringen vast te leggen op papier.

Men ligt 45 tot 60 minuten in het zand. Als men uit het zand wordt gehaald krijgt de persoon in kwestie direct een jallabija aan en krijgt het een deken om, om niet af te koelen. Enkele koppen warme kruidenthee zorgen ervoor dat het lichaamssysteem afvalstoffen kan afvoeren. In het zand zijn de sporen te vinden van het vocht wat aan het lichaam is onttrokken.

Een zandhealing is hard werken voor het fysieke en spirituele lichaam. Niet zelden voelen mensen zich erg vermoeid als ze uit het zand komen. Als de eerste vermoeidheid voorbij is en minstens drie koppen kruidenthee zijn gedronken gaan we op weg naar huis en wordt er gedoucht en is er vaak behoefte om te rusten. Het ligt aan de fysieke conditie hoe dit wordt ervaren.

Na het douchen en de rust is de algemene ervaring dat men zich lichamelijk ‘moe’ voelt en tegelijkertijd geestelijk wakker.

Een zandhealing kuur bestaat uit het drie keer ondergaan van de behandeling, een dag rust met daarop volgend nog eens vier zandhealingen. Daarnaast wordt het fysieke lichaam gedurende een zandhealing kuur ondersteunt door Egyptische voetbaden en lichaamsmassages.

Wat een zandhealing in de woestijn van Abydos zo bijzonder maakt is dat we het voorrecht hebben dit te doen in de nabijheid van de graven van de koningen uit de eerste drie dynastieën. Abydos is een zeer oude krachtplek die in het oude Egypte verkozen werd als de plek waar Osiris werd vereerd en men begreep dat het een sterrenpoort is, een plek waar Hemelse en Aarde krachten samenkomen.

Kosten tweeweekse Hathor Health Sand Treatments 2018:  

De kosten voor de Hathor Health Sand Treatments verblijf zijn €3000, – op basis van een éénpersoonskamer in het Hotel House of Life – all inn verblijf en het gehele healing programma in het Healing centre House of Life.

Wijzigingen voorbehouden.

 Persoonlijke ervaringen van Jozé van Asten Weultjes over haar zandhealing

Ik ben Jozé van Asten Weultjes, sinds 2003 ben ik ziek geworden. Ik kreeg een soort Tia waardoor ik onder behandeling kwam van een neuroloog en deze ontdekte dat ik spastisch was en de oorzaak zat waarschijnlijk in de familie (ADCA). Hier was dus niets aan te doen en ik zou alleen maar achteruit gaan, daarnaast was ook de diagnose fibromyalgie vastgesteld door een reumatoloog, allemaal aandoeningen waar niets aan te doen is. Vijf jaar later gebruikte ik reeds een scootmobiel en nam ik bij gelegenheden waar ik van tevoren van wist ” hier moet je bij lopen” de rolstoel mee. Ik kon nog wel lopen, maar het duurde allemaal lang en ging langzaam. Voor mijn werk was ik helemaal afgekeurd. Vooral omdat ik ook erge concentratiestoornissen had.

Via Yvon Taken (Aset) kreeg ik te horen over Abydos, de tempel van Sety I en de bijzondere healingen die plaats vonden in Abydos Egypte. In eerste instantie was ik erg sceptisch en had echt zoiets van “zoiets kan toch ook in Nederland”. Omdat ik het universum om hulp had gevraagd, heb ik erop gegokt dat dit misschien het antwoord was.

Ik ging naar Egypte met alle argwaan die een mens maar kan hebben. Hoe verbaasd was ik, dat ik daar de plaats vond waar ik Thuis kwam. Horus en Aset (Yvon Taken) hebben met alle respect voor mij gewerkt en ik heb de kans gekregen om anders met mijn ziekzijn en mijn lichaam om te gaan,en vooral de balans tussen lichaam, geest en ziel te herstellen. Ik leerde dat er in mijzelf een kracht is die mij beter kon maken en het werkte.

Twee maanden na mijn Egypte reis moest ik voor controle naar de neuroloog.Er was nog steeds een spasme, maar ik was zoveel sterker geworden dat ik er geen last meer van had. Ik kreeg de moed om de rolstoel en de scootmobiel de deur uit te doen. Werken mocht nog niet, omdat de arts toch bang was voor een terugval.

Het jaar daarop ben ik weer naar Egypte/Abydos gegaan, nu voor een zandhealing. Dit vanuit een gevoel dat het goed voor mij zou zijn. Een paar maanden na mijn eerste reis begonnen langzaam de pijnklachten (fibromyalgie) terug te komen, en ik wilde er gelijk wat aan doen voordat het erger zou worden. Er waren mensen die zeiden “joh dan kun je toch ook naar een sauna”, maar nu weet ik dat dit niet te vergelijken is met een sauna! Ik werd verdacht van een ziekte aan mijn kleine hersenen, ACDA, en ook dacht men dat ik fibromyalgie zou hebben. In ieder geval kon ik moeilijk lopen en had ik altijd pijn en veel last van spasmen. Dit wilde ik niet weer! Dus besloot ik te gaan voor een zandhealing.

Het was wel spannend, want rond 5 of 6 uur ‘s middags komt een auto voorrijden en word je naar de woestijn gebracht waar met veel aandacht de juiste plek wordt uitgezocht en het juiste zand. Met dezelfde liefdevolle aandacht word je dan in het zand ingegraven. Dit vond ik heerlijk, ik wist niet dat ik zo koud van binnen was. Het was 43 °C buiten en het zand voelde heerlijk aan om mijn lichaam, gewoon zo’n lekkere warme deken. Dan begint langzaam aan een proces op gang te komen wat van alles met je gaat doen. Persoonlijk kwam ik in een diepe meditatie terecht waarin ik visioenen kreeg die duidelijkheid gaven over het proces waar ik nu in zat. Ook begon ik mij dingen te herinneren uit vorige levens. Mijn lichaam reageerde heel heftig, ik was volledig de kracht in mijn armen en benen kwijt en ik dacht eerst “dit komt nooit meer goed!”

Sand treatment

Naderhand werd er heel goed voor mij gezorgd, al was ik volledig in opstand en in de war. De volgende dag rond 5 uur weer naar de woestijn, er was een nieuwe plek met nog beter zand gevonden. Nog steeds had ik nadien moeite met opstaan, maar ik was niet meer de kracht in mijn armen en benen kwijt. Het was zo dat ik na elke behandeling beter zelf uit het zand kon komen, ik voelde mijzelf sterker worden. Ook werden de behandelingen nu aangevuld met intense massages in het House of Life door Horus en Aset. Ik kreeg olie mee naar huis om hier thuis mee door te gaan.

Vier jaar later ben ik nog steeds klachten vrij, ik gebruik totaal geen medicatie meer en ik ben vol energie. Mijn been is nog spastisch, maar ik heb er geen last meer van, omdat ik veel sterker ben. Ik ben enkele kilo’s kwijt geraakt en deze zijn er zonder dat ik erop let nog steeds af. Als ik nu een dag druk ben, herstel ik zo weer. Ik heb geen enkele morgen gehad dat ik mijn benen en armen niet meer voelde. Ook heb ik 2 vierdaagses gelopen, in Barchem 4 keer 20 km en in Nijmegen 4 keer 40 km. Daarnaast heb ik een tocht van 80 km gelopen. Dit had ik eerder nog niet kunnen bedenken, vroeger deed ik een uur over 500 meter als ik een slechte dag had. Inmiddels zijn de rolstoel en de scootmobiel al lang de deur uit.

Wat in Abydos gebeurt helpt echt. Mijn artsen zijn allemaal enthousiast en noemen het een spectaculaire verbetering. Helaas wordt het nog niet vergoed door de verzekering, omdat de kuurreizen uit het pakket zijn gehaald. Ik hoop dat men zich bedenkt en het er weer in komt, want ik ben ondertussen een veel goedkopere cliënt geworden. Het is zelfs zo: de kuurreis is goedkoper dan alle jaarlijkse kosten die ze anders voor mij zouden maken. Ook de aanpassingen van onze woning zijn niet doorgegaan, de traplift hoefde niet te komen.

Mocht je meer willen weten, dan kun je via Aset contact met mij op nemen.

Jozé van Asten Weultjes

Mijn Kuurreis naar Abydos in Egypte. Verslag van de Hathor Health Sandtreatments door Antje de Groot.

Nu het hier in Nederland winter is, het guur is en hagelt, gaan mijn gedachten dikwijls terug naar afgelopen zomer toen ik bij 47 °C (het is een fijne droge warmte) in het zand in de woestijn van Abydos lag voor een zandhealingkuur. Kuren in Egypte doe je in een speciaal soort zand en in de woestijn van Abydos kun je deze speciale zandsoort vinden. De mineralen in het zand gecombineerd met de warmte hebben een krachtige uitwerking op het lichaam en zijn heilzaam voor reumatische aandoeningen, spierklachten en overgewicht. Het reinigt fysiek maar zeer zeker ook mentaal en spiritueel.

Tegen 5 uur in de middag gingen we met de auto naar de woestijn waar medewerkers van het House of Life de vorige dag al een kuil hadden gegraven en dus het zand 24 uur in de zon opgewarmd was. We gingen in het zand liggen en werden met een laag zand toegedekt. Een paraplu boven ons hoofd en een shawl om de haren, zo bleven we een uur in het zand liggen. Was er een vlieg of lieten we een traan, was het lastig om het vol te houden, altijd was er iemand in de buurt die je liefdevol hielp, voor je zong of met je praatte.

Na het uur gingen we uit het zand, kregen we een wollen deken om want je gelooft het niet, wat is het bij 47 °C koud als je uit het zand komt. We dronken telkens 3 glazen kruidenthee en dan terug naar het House of Life om te douchen en te rusten.

Overdag werden er massages met pure etherische oliën aangeboden en ‘s avonds mint voetbaden met halfbar kruiden.

Een uur in het zand heeft meer effect dan een hele dag sauna. Na de eerste keer was ik zwaar vermoeid toen ik uit het zand kwam door de veelheid aan gifstoffen die vrij kwamen…en wat een verschil toen ik de laatste keer uit het zand kwam, fit, vrij en opgeruimd. En nog mooier hoe zichtbaar bij thuiskomst het resultaat door anderen werd opgemerkt.

Twee jaar later ben ik nog steeds pijnvrij, zonder pijnmedicatie en ook heb ik geen medicatie meer nodig voor astma en diabetes. Elk diabetescontrole is goed en mijn gewicht en omvang zijn nog steeds sterk gereduceerd.

Inmiddels heb ik ook de Opleiding Ancient Egyptian Healing gevolgd en afgerond. Ik ben zoveel krachtiger geworden!

Antje de Groot

Antje ondergaat de zandhealing in de namiddag